Nya mötesplatsen Mälarterassen planeras att stå färdig till 2025. Illustration: Foster+Partners.
Publicerat 15 juni, 2018

Atrium Ljungbergs planer ger rockklubb nytt hopp

Atrium Ljungberg har tecknat markanvisningsavtal för att bygga en mötesplats för mat och kultur vid Slussen i Stockholm. Något som får rockklubben Debaser att vädra morgonluft.

I höstas presenterades planerna för Mälarterrassen, den nya publika byggnad som ska uppföras vid Södermalmstorg i Stockholm. Nu har Atrium Ljungberg skrivit under markanvisningsavtalet med Stockholms stad. Ett avtal som ger Atrium Ljungberg en option att under två år ensamma förhandla med Stockholms stad om exploateringsavtal med tomträttsupplåtelse.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över att få vara en del av utvecklingen av nya Slussen och Södermalm. Vid Mälarterrassen vill vi tillsammans med staden skapa en levande mötesplats som stärker och utvecklar hela Slussenområdet. Markanvisningsavtalet är ett viktigt steg framåt i arbetet med att bygga en attraktiv stadsmiljö med ett spännande innehåll i form av kultur och restauranger, säger Ulrika Hellström, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Bara ett stenkast bort höll den legendariska rockklubben Debaser Slussen sin avskedsfest en het sensommarnatt 2013. Verksamheten har sedan dess fortsatt på annat håll. Att Atrium Ljungberg nu pratar om att skapa en mötesplats för mat och kultur gör att man ser en möjlig öppning för comeback.

Debasers vd Annelie Telford konstaterar visserligen att nuvarande ledning inte riktigt har tålamodet och åldern att  invänta bygget av det nya Slussen.

– Men Debaser behöver ju inte bara vara just vi som driver det nu. Jag hoppas verkligen att få se Debeser komma tillbaks till ursprungsplatsen. Det vore fantastiskt, säger Annelie Telford.

Om det blir så återstår att se. Målsättningen är att byggstart för Mälarterassen ska ske under 2022 och att lokalerna invigs senast 2025.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]