Bild: Atrium Ljungberg
Publicerat 18 oktober, 2018

Atrium Ljungberg välkomnar Academic work och Tengbom

Atrium Ljungberg hyr ut 2 400 kvadratmeter i Forumkvarteret i Uppsala. Academic work och Tengbom är nya hyresgäster, medan befintliga Kitchen time utökar sin yta.

Forumkvarteret i Uppsala har genomgått en omfattande upprustning och ombyggnation. Bland annat har det övre galleriaplanet omvandlats till kontorslokaler, och det är där som Academic Work och Tengbom flyttar in i 450 respektive 1 500 kvadratmeter stora lokaler. Kitchen time utökar sina lokaler med 400 kvadratmeter, till totalt 1 000.

[ Annons ]

– Vi valde Forumkvarteret för dess unika position i Uppsala, ett stenkast från centralstationen men också med direktaccess till Uppsala citys kommersiella flöde med handel, restauranger och service. För oss var det också viktigt att Atrium Ljungberg är en närvarande hyresvärd med egen driftpersonal som finns på plats i fastigheten, säger Niklas Malmfors, kontorschef på Tengbom.

Lokalerna har utvecklats för att möta hyresgästernas behov och Atrium Ljungberg har även skapat en mötesplats våningsplanet, som både hyresgäster och kunder kan nyttja.

Arbetet med Forumkvarteret fortsätter nästa år, då de resterande handelsdelarna och de ytterligare kontorsytor som finns i galleriadelen ska bli färdiga. Därefter ska Atrium Ljungberg skapa ytterligare 2 000 kvadratmeter kontor, bland annat med terrass ut mot gågatan. Lokalerna beräknas vara inflyttningsklara 2019–2020.

– Vår ambition är att Forumkvarteret ska bli ett urbant innerstadskvarter med ett starkt utbud av handel, restauranger och caféer, kombinerat med bostäder och attraktiva kontorsmiljöer. Forumkvarteret ska bli en mötesplats mitt i city, en plats som lever under dygnets alla tider. Vi är väldigt glada över att både Academic Work och Tengbom valt att etablera sina nya kontor hos oss, det är ett kvitto på platsens attraktivitet, idag och i framtiden, säger Eva Troell, marknadsområdeschef Atrium Ljungberg.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]