[ Annons ]

Atrium Ljungberg och Järfälla kommun har nu tecknat avtal för att tillsammans vidareutveckla Barkarby College. Området som ska bli en regional knutpunkt för utbildning och näringsliv.
Publicerat 3 februari, 2015

Atrium Ljungberg utvecklar college i Barkaby

Atrium Ljungberg och Järfälla kommun har nu tecknat avtal för att tillsammans vidareutveckla Barkarby College. Området som ska bli en regional knutpunkt för utbildning och näringsliv.

Nu börjar arbetet med att utveckla Barkabystaden i Järfälla. Atrium Ljungberg vann i höstas markanvisningstävlingen med sitt förslag på ett stadskvarter med lärande, service, kultur och näringsliv, ”en dynamisk mötesplats mitt i en ny regional knutpunkt”.  Ett samarbetsavtal tecknades runt årsskiftet 2014/2015 och kommunstyrelsen i Järfälla kommun beslutade den andra februari att godkänna avtalet.

[ Annons ]

– Vi är stolta och glada över att få vara en del av den växande Barkarbystadens utveckling. Vi tar med oss vår mångåriga erfarenhet och kompetens av att bygga nydanande stads- och lärandemiljöer, som vi bland annat gjort i Sickla med Kunskapsgallerian, i Farsta med kulturutbildningsnavet Fanfaren och i Kista med Nod. Med markanvisningen har vi möjlighet att etablera oss i en av Stockholmsregionens mest intressanta knutpunkter, granne med ett av Storstockholms största handelsområden – ett område som växer och kompletteras med både bostäder och utökad infrastruktur, kommenterar Ulrika Hellström, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Samarbetsavtalet mellan Järfälla kommun och Atrium Ljungberg är ett ramavtal som ger Atrium Ljungberg ensamrätten att under tiden fram till 2019 förhandla med Järfälla kommun om förutsättningarna för exploatering, som totalt utgör cirka 50 000 kvadratmeter BTA. Målsättningen är att en första etapp om cirka hälften av den totala byggrätten ska komma igång under 2016 med inflyttning under 2018. Järfälla kommun kommer att förhyra en del av den första etappen för egen lärandeverksamhet.
– Barkarby College ska bli en regional knutpunkt och en samlingspunkt för Barkarbystaden och Järfälla, där lärandemiljöer med främst teknisk och naturvetenskaplig inriktning tillsammans med näringslivsinslag, kultur och service samlas. En plats för högre utbildning där människor vill vara, träffas och utvecklas tillsammans, säger Claes Thunblad kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]