Publicerat 14 maj, 2020

Atrium Ljungberg tecknar avtal för nya restaurang Gondolen i Slussen i Stockholm

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat ett nytt hyresavtal med Eriks Restauranger i Katarinahuset, Slussen i Stockholm. Avtalet omfattar drygt 1 100 kvadratmeter som kommer att fördelas på två olika restauranger. Nya Gondolen beräknas öppna i augusti 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nuvarande Eriks Gondolen i Katrinahuset i Slussen stänger i maj. Hela fastigheten ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnation. Under ombyggnadstiden genomförs ett konceptarbete för Gondolen som kommer att öppna i ny tappning. Gästerna kommer dock att känna igen klassiska Gondolen då många av favoriterna kommer att finnas kvar.

Utöver klassiska Gondolen kommer restaurangkoncernen i november 2022 att öppna ytterligare en restaurang i fastigheten, denna gång ett helt nytt koncept som följer visionen med ett taklandskap på Katarinahuset. Atrium Ljungberg planerar i samband med öppningen av huset att tillgängliggöra takterrasserna för allmänheten med tillträde via både Katarinahissen och Mosebacke.

Atrium Ljungberg förvärvade Katarinahuset 2018. Renoveringsarbetet beräknas vara klart i sin helhet under första kvartalet 2023 och investeringen uppgår till 980 miljoner kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]