Sickla står först på tur när Atrium Ljungberg installerar nya laddplatser. Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 7 februari, 2018

Atrium Ljungberg satsar på laddplatser

Atrium Ljungberg gör en satsning på laddplatser. Under 2018 ska fastighetsbolaget installera 1 000 platser för laddning av elbilar.

Atrium Ljungberg upptäckte i slutet av 2016 en ökad efterfrågad på laddplatser från sina hyresgäster. Detta i kombination med att försäljningen av elbilar stadigt stiger gjorde att företaget beslöt sig för att satsa på fler laddstationer.

[ Annons ]

– Vi ska stötta miljömedvetna hyresgäster och kunder i deras hållbarhetsarbete. Vi ser behovet av att installera betydligt fler laddplatser än de vi har idag och har därför arbetat fram en tydlig samordnad strategi och vision för detta. Ett samarbetsavtal har tecknats med Eways som kommer att vara operatör och hjälpa oss att sköta anläggningarna, båda energieffektivt och kostnadsmedvetet, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig Atrium Ljungberg.

Den första anläggningen har redan invigts i Kista, och härnäst får bland annat i Sickla, Liljeholmen, Kista och Sundbyberg nya laddplatser.

– Vi har branschens tuffaste klimatmål och har sett en fantastisk ökning av el- och laddhybrider bland våra medarbetare under de senaste åren. Det är en utveckling vi välkomnar och därför känns det viktigt för oss som bolag att också kunna erbjuda parkeringsplatser med möjlighet att ladda bilarna, säger Pernilla Möller, Facility Manager Atea. Atrium Ljungberg har varit väldigt tillmötesgående och lyssnat in vårt ökade behov och anpassat installationen av laddplatser efter det, fortsätter Pernilla Möller.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]