Publicerat 17 juni, 2021

Atrium Ljungberg säljer fastigheter i Kista för 805 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av tomträtterna Kolding 3 och 4 i Kista, fastigheterna kallas till vardags Kista Front. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 805 miljoner kronor och omfattar 44 000 kvadratmeter. Köpare är det finska fastighetsbolaget Technopolis. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Atrium Ljungbergs fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, kultur och utbildning. Vi har idag en stor projektportfölj med möjlighet att investera hela 38 miljarder i egna fastigheter och erhållna markanvisningar. Vi säljer Kista Front eftersom vår bedömning är att vi inte, inom överskådlig tid, kan utveckla fastigheterna på ett sätt som stödjer vår vision och stadsutvecklingsstrategi, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

- Marknadsläget är gynnsamt och försäljningen ger oss möjlighet att i stället fokusera på våra stora stadsutvecklingsprojekt som till exempel Sickla, Slakthusområdet och Slussen, fortsätter Annica Ånäs.

Affären ger ett positivt resultat efter skatt om 28 miljoner kronor, vilket kommer redovisas resultatet för i det andra kvartalet i år. Fastigheterna frånträds den 1 juli.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]