[ Annons ]

Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 2 maj, 2018

Atrium Ljungberg köper i Slakthusområdet

Atrium Ljungberg köper fastigheten Kylfacket 3 i Slakthusområdet i Stockholm. Köpesumman är 150 miljoner kronor och säljare är privatpersoner.

Kylfacket 3 omfattar cirka 4 500 kvadratmeter som idag till största delen används för lager och kontor. Fastigheten är i stort sett fullt uthyrd och har ett hyresvärde om tre miljoner kronor. Tillträde är satt till den 1 juni 2018.

[ Annons ]

– Kylfacket 3 har ett mycket bra läge i ett av Stockholms mest intressanta områden. Här finns stor potential och målsättningen är att utveckla fastigheten med blandat innehåll av mat, kultur och kreativa kontorsmiljöer, i enlighet med resten av stadsdelen som kommer att växa fram här, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef för Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg.

Slakthusområdet genomgår en omfattande stadsutveckling, fram till och med 2030. Bland annat ska här byggas 3 000–4 000 bostäder, 50 000–70 000 kvadratmeter kontorslokaler samt skola, förskola, handel, service och restauranger.
– Fastigheten är liten men strategiskt placerad o ch med utvecklingsmöjligheter, såväl inom gällande som kommande detaljplan. Slakthusområdet är mycket intressant och vi ser fram emot att vara med och bidra till att utveckla platsen, kommenterar Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]