Bild: Walk the Room
Publicerat 30 augusti, 2018

Atrium Ljungberg investerar stort i Slakthusområdet

Tanken är att det ska bli Stockholms svar på New Yorks Meat Packing District. Atrium Ljungberg har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms Stad om att utveckla Slakthusområdet precis söder om Stockholms City.

Det är inga småplaner direkt. Prislappen är satt till 8 miljarder kronor. Planen är att Slakthusområdet nära Globen i Stockholm ska genomgå en omfattande utveckling under de kommande tio åren. Vision är att det ska bli en dynamisk del av innerstaden och en mötesplats för kontor, boende, mat, kultur och upplevelser.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över att nu kunna ta nästa steg i utvecklingen av Söderstaden. Avsiktsförklaringen innebär att vi inleder ett partnerskap med Atrium Ljungberg för att tillsammans förverkliga visionerna om en ny komplett stadsdel i söderort med attraktiva bostäder och arbetsplatser. Slakthusområdet har alla förutsättningar att bli en mötesplats för stockholmarna med moderna arbetsplatser, kulturevenemang och matupplevelser, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.

Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, konstaterar att det är den största affären någonsin för bolaget. Atrium Ljungberg har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms stad om att både förvärva befintliga fastigheter samt att teckna avtal om markanvisningar området. Bolaget kommer att tillträda cirka 70 000 kvadratmeter BTA under andra kvartalet 2019 och cirka 30 000 kvadratmeter BTA efter att en ny detaljplan vunnit laga kraft, dock senast 31 december 2021.

I överenskommelsen ingår även ett löfte om att omlokalisera de hyresgäster som behöver nya lokaler för att Slakthusområdets vision ska kunna förverkligas. Här är Larsboda i Farsta ett alternativ.

– Vår vision är att Slakthusområdet ska bli Söderorts men även Stockholms självklara mötesplats för kontor, boende, mat, kultur och upplevelser. En ny, dynamisk och attraktiv stadsdel som blir Stockholms motsvarighet till New Yorks Meat Packing District eller Londons Kings Cross. Affären är Atrium Ljungbergs största någonsin och en nyckelsatsning i vår strategi att skapa hållbara och innovativa stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg har tidigare tillsammans med kulturentreprenörer byggt upp Nobelberget i Sickla. De erfarenheterna tar man med sig. Nya Slakthusområdet ska kunna erbjuda ett rikt kulturliv med livemusik, teater och street food-marknader.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]