Foto: Åke Gunnarsson.
Publicerat 6 november, 2017

Atrium Ljungberg hyr ut till klädjätte

Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med H&M. Klädkedjan kommer att hyra 7 000 kvadratmeter kontorsyta i Liljeholmen i Stockholm.

H&M har idag delar av sina globala supportfunktioner belägna i Marievik med drygt 2 000 medarbetare. Hyresavtalet med Atrium Ljungberg om ytterligare 7 000 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten i Liljeholmen gör att H&M:s verksamhet kan utökas i området.

[ Annons ]

Kontorsfastigheten är belägen vid Liljeholmskajen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Närheten mellan H&M:s nuvarande och kommande lokaler kommer möjliggöra att organisationen fortsatt kan agera som en enhet. Inflyttning till de nya lokalerna, som anpassas helt efter H&M:s aktivitetsbaserade koncept, sker vid årsskiftet 2018-2019.

– Vi är väldigt glada att ett så framgångsrikt företag som H&M väljer att utöka sin verksamhet i våra lokaler. Nyligen öppnade Boulebar Tryckeriet, en 1 300 kvadratmeter stor medelhavspark med restaurang i en före detta industrilokal i fastigheten och i våras flyttade Bankgirot hela sin verksamhet hit.  Nu finns endast en lokal på 600 kvadratmeter ledig, sedan är husen fullt uthyrda,säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor, Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med H&M är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Atrium Ljungbergs bestånd i Liljeholmen består för närvarande av tre stycken byggnader med en total uthyrningsbar area om cirka 40 000 kvadratmeter samt garage.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]