Foto: Mindpool, Peder Groth
Publicerat 29 maj, 2019

Atrium Ljungberg hyr ut till Atea

Atrium Ljungberg hyr ut 600 kvadratmeter kontor till Atea. I och med det är närmare 5 000 nybyggda kvadratmeter i Gränbystaden uthyrda.

Atea är redan hyresgäst hos Atrium Ljungberg i Kista, där it-infrastruktur-företaget har sitt huvudkontor. Kontraktet i Gränbystaden är skrivet på fem år och inflyttning sker i november 2019, då Atea blir grannar med bland andra Rikshem, Swedbank, Fastighetsbyrån, Fonia och Revisorshuset.

[ Annons ]

– Atea i Uppsala växer och för att kunna fortsätta möta efterfrågan från våra kunder behöver våra lokaler växa med oss. I valet av lokal har en viktig aspekt varit att vi som hyresgäster ska kunna jobba aktivt med att minska vår resursanvändning och miljöpåverkan, vilket Gränbystadens nya byggnader möjliggör, säger Markus Olsson, platschef på Atea i Uppsala.

Atrium Ljungberg har sedan 2013 aktivt breddat Gränsbystadens utbud med kontor, bostäder, handel, service och upplevelser. Sedan 2017 har man färdigställt tre hus med cirka 5 000 kvadratmeter kontorsyta, 200 nya hyreslägenheter, butiker, service och restauranger.

Målet med att addera kontor i dessa hus var enligt Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm, Atrium Ljungberg, att undersöka efterfrågan på kontor i Gränbystaden.

– Gensvaret har varit mycket stort, därför kommer vi att fortsätta addera ytterligare kontorsyta till området som är på god väg att bli en ny kontorsmarknad i Uppsala. Vi märker att företag efterfrågar lägen där man kan erbjuda mervärden till sina medarbetare i form av bra service, goda kommunikationer och för kunden nybyggda, attraktiva och skräddarsydda kontor. Ateas etablering är ett exempel på just detta, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]