Foto: Johan Bergmark
Publicerat 31 januari, 2019

Atrium Ljungberg får förstärkning från Junibacken

Atrium Ljungberg har rekryterat Junibackens förra vd Björn Edlund. Som affärsutvecklare ska han nu bidra med kunskap om platsutveckling.  

Björn Edlund tillträdde i början av januari och kommer närmast från tjänsten som vd på Junibacken på Djurgården. Han har tidigare haft samma tjänst på Tom Tits Experiment i Södertälje. En i fastighetssammanhang något annorlunda bakgrund. Men på Atrium Ljungberg ser man hans långa erfarenhet av att utveckla och driva framgångsrika upplevelsekoncept och besöksintensiva destinationer som en viktig pusselbit i stadsutvecklingen.

[ Annons ]

– Att få vara med och skapa upplevelser som gör människor glada och som också gör ett samhälle bättre för alla är något fantastiskt. Anledningen till att jag så gärna ville arbeta med de här frågorna hos Atrium Ljungberg är att hela företaget genomsyras av just de här tankarna vilket ger en otrolig styrka och förmåga att genomföra sina idéer, säger Björn Edlund, affärsutvecklare Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg genomför just nu stora satsningar – man har en projektportfölj motsvarande 14 miljarder kronor –  främst i Sickla i Nacka och i Gränbystaden i Uppsala. Bolaget har också omfattande utvecklingsplaner i Slussen, på Medborgarplatsen och för Slakthusområdet i Stockholm.

Här hoppas man kunna få nytta av Björn Edlunds kunskap och erfarenhet i arbetat att skapa nya, innovativa mötesplatser. Ambitionen är att skapa platser där nöjen, kultur, arbetsplatser och handel förenas i helt nya kombinationer.
– I en snabbföränderlig värld är förmågan att tillsammans med medskapare skapa innovativa, relevanta mötesplatser avgörande och i det kommer Björn att bidra mycket, fortsätter Linus Kjellberg affärsområdeschef Affärsutveckling Atrium Ljungberg.

I nästa nummer av Fastighetstidningen (ute den 25 februari) kan du stifta närmare bekantskap med Björn Edlund

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]