Publicerat 15 september, 2022

Assa Abloy vill fullfölja förvärvet av förvärvet av HHI-divisionen inom Spectrum Brands

Det amerikanska justitiedepartementet, DOJ, har meddelat att det har för avsikt att försöka stoppa låsbolaget Assa Abolys föreslagna förvärv av HHI-divisionen inom Spectrum Brands. Assa Aboly och Spectrum Brands invänder starkt emot DOJ:s beskrivning av det förslagna förvärvet och avser att i domstol tillsammans kraftfullt bestrida DOJ:s försök att stoppa transaktionen. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den 8 september 2021 offentliggjorde Assa Abloys att man har tecknat avtal om att förvärva HHI divisionen inom Spectrum Brands för en köpeskilling om 4,3 miljarder dollar på skuldfri basis.

- Vi tror starkt på förvärvet av HHI eftersom vi tillsammans kommer att öka investeringarna inom bostadssegmentet och stärka vårt gemensamma produkterbjudande, vilket kommer att gynna konsumenterna, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef för Assa Abloy.

Assa Abloy och Spectrum Brands är fortsatt övertygade om fördelarna med transaktionen och kommer gemensamt att försvara den. Assa Abloy och Spectrum Brands står fast vid att slutföra transaktionen och är övertygade om att nå framgång i domstolsförhandlingarna.

Parterna har som tidigare meddelats kommit överens om att förlänga avtalet för Assa Aboly att förvärva HHI fram till den 30 juni 2023.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]