Publicerat 8 februari, 2021

Assa Abloy får höjda riktkurser och rekommendationer efter rapporten

Assa Abloy får efter sin Q4-rapport en höjd rekommendation av Nordea till köp. Pareto Securities har också tittat till låsjätten och upprepar sitt köp.

Nordea tar med sig en uppmuntrande marginalprestation från rapporten och förväntar sig en stark vinsttillväxt under de kommande åren. Banken understryker också att Assa Abloys värderingsmultiplar nu har kommit ned ordentligt jämfört med konkurrenternas. Det borde begränsa nedsidan i aktien.

”Assa kommer att möta tuffa jämförelsetal i ett till kvartal, men bolaget har vänt till att bli mer optimistiskt kring efterfrågan jämfört med tre månader sedan”, skriver Nordea och höjer vinstestimaten med 1-4 procent. Riktkursen är 243 kronor.

Pareto Securities skriver i sin analys att rapporten visar tydliga tecken på sekventiell tillväxt i EMEA, Americas och större delen av Entrance Systems under fjärde kvartalet. Detta bådar för att Q1 2021 blir ett tillväxtkvartal, skriver analyshuset. Köp upprepas och riktkursen höjs till 250 kronor (240).

Under måndagsmorgonen har det kommit höjda riktkurser på Assa Abloy från Handelsbanken, SEB, ABG Sundal Collier, Morgan Stanley och Deutsche Bank. Societe Generale har även höjt till köp (behåll) med riktkurs 250 kronor.

Assa Abloy-aktien handlas upp drygt fyra procent under den tidiga måndagshandeln.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]