Publicerat 8 mars, 2018

Aspelin Ramm satsar på kontorsfastigheter i Mölndal

Fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter köper en ny fastighet intill Pedagogen Park i Mölndal. Fastigheten är om 2 600 kvadratmeter och är en del i bolagets planer på att bygga nya kontors- och handelskvarter i området.

Byggnationen och färdigställandet av fastigheten pågår för fullt och beräknas stå klar för inflyttning till sommaren 2018. Av de 2 600 kvadratmetrarna, disponeras 1500 av golvföretaget Ehrenborg, som är den tidigare ägaren av fastigheten.

[ Annons ]

– Vi köper en modern och effektiv fastighet i två plan med goda möjligheter att tillgodose behov inom såväl kontor som lager- och logistiklösningar, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm i ett pressmeddelande.

– Genom köpet av Ehrenborgs fastighet ökar vår flexibilitet och våra möjligheter att erbjuda våra hyresgäster i Pedagogen Park en möjlighet att växa och flytta till större lokaler i området, säger Mathias Vårström.

Nu kvarstår arbetet med att hyra ut resterande kontorslokaler i fastigheten. Förutom köpet planerar Aspelin Ramm att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta i två helt nya kvarter.

– Hela området runt Pedagogen Park växer snabbt och utvecklas nu till en modern och attraktiv stadsdel med nybyggda bostäder och nya lokaler avsedda för kontorsverksamhet och handel. Förutom närheten till befintliga bostadsområdet Eklanda planeras bygget av 1100 nya bostäder de kommande åren i den nya stadsdelen Pedagogen Park, säger Mathis Vårström.

Aspelin Ramm tillträder fastigheten den 1 september 2018.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]