[ Annons ]

Manne Aronsson, tillträdande vd Aspelin Ramm Fastigheter. Foto: Aspelin Ramm Fastigheter.
Publicerat 11 december, 2020

Aspelin Ramm rekryterar ny vd

Manne Aronsson är ny vd för Aspelin Ramm Fastigheter. Han kommer närmast från rollen som ansvarig för Bonava Riks i Sverige.

Manne Aronsson tar nu steget från det renodlade bostadsutvecklingsbolaget Bonava över till ett bolag med fastighetsutvecklingsprojekt av lite mer skiftande karaktär och innehåll.

Han tillträder formellt som ny vd för Aspelin Ramm Fastigheter senast den 1 juni nästa år. 

[ Annons ]

– Fastighetsutveckling är det roligaste som finns och att få möjlighet att arbeta med såväl bostäder som med kontors-, handels- och servicefastigheter ska bli väldigt spännande. Min ambition är att långsiktigt expandera och stärka bolagets närvaro på den svenska marknaden med en varierad produktutvecklingsportfölj och med en balanserad risk, säger Manne Aronsson.

Gunnar Bøyum, koncernchef och styrelseordförande för Aspelin Ramm Fastigheter, är glad över att ha lyckats knyta till sig Manne Aronsson

– Han har under sin spännande karriär, både i Sverige och Norge, visat att han behärskar alla aspekter av fastighetsutveckling samtidigt som han är en skicklig chef och lagledare. För oss är det viktigt med en ledare som har en god kännedom om den lokala marknaden och har goda relationer med viktiga aktörer i branschen, säger han

Rekryteringen av Manne Aronsson innebär att Lennart Karlsson lämnar vd-posten, som han innehaft sedan starten år 2000

– Lennart Karlsson har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga upp Aspelin Ramm Fastigheter i Sverige. Under hans 22 år som vd har han, tillsammans med sina kompetenta medarbetare, utvecklat den svenska verksamheten med god lönsamhet till ett bolag som idag utgör mellan 25 och 30 procent av vår totala omsättning. Jag ser fram emot en fortsatt positiv och framgångsrik utveckling med Manne Aronsson som ny vd.

Manne Aronsson har även en bakgrund på NCC, där han haft en rad olika chefsbefattningar

Mellan åren 2014 och 2018 arbetade han exempelvis som chef för NCC Property Development Norway. Nu vill han fortsätta driva Aspelin Ramm Fastigheters långsiktiga inriktning och fokus.

– God arkitektur, slitstarka och passande material samt respekt för miljön och omgivningen är centrala värden som alltid legat till grund för Aspelin Ramm Fastigheters utvecklingsarbete. Det har varit grunden för bolagets framgångsrika tillväxt historiskt och är också den stabila grund på vilken företaget ska utvecklas vidare i framtiden med mig som chef och ledare, avslutar Manne Aronsson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]