[ Annons ]

Åsa Andersson är ny vd på Skebo. Foto: Skebo.
Publicerat 21 april, 2016

Åsa Andersson blir vd på Skebo

Åsa Andersson har en bakgrund i Skellefteå och kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på StrongPoint, före detta SQS, där hon även under en period fungerat som tillförordnad vd och platschef.

– Jag har längtat efter en vd-utmaning. Jag är en framåtinriktad person som ser möjligheter. Det händer mycket positivt i Skebo nu, med försäljningar som skapar utrymme för nysatsningar. Det är en väldigt intressant fas att komma in i, säger Åsa Andersson.

[ Annons ]

Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo, gläds över den vd som företaget har lyckats rekrytera i hård konkurrens.

– Vi hade över 50 intresseanmälningar för tjänsten och det signalerar att vi är attraktiva både som företag och som arbetsgivare. Det stod mellan några väldigt starka kandidater. I slutändan blev det ändå ett enkelt val för oss att välja Åsa. Hon är precis rätt person att leda Skebo in i framtiden. Åsa representerar ett öppet och modernt ledarskap. Hon är utvecklingsorienterad och vill bidra i vårt samhällsbygge med en stark känsla för Skellefteå. När vi har träffat Åsa är det väldigt påtagligt att hon är en trygg och stabil chef, säger Harriet Classon.

Skebos nuvarande vd Jerker Eriksson avslutar sin anställning i företaget den 30 april för att bli vd för Umeås allmännyttiga bostadsbolag, Bostaden.

Åsa Andersson tillträder sin tjänst som vd för Skebo den 8 augusti.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]