[ Annons ]

Publicerat 13 juni, 2014

Årstastråket får upp till 2 000 nya bostäder

Planarbetet för den tredje och sista etappen inom programmet för Årstastråket startar efter beslut i stadsbyggnadsnämnden. Ursprungsförslaget var 650 bostäder, men har nu ökat till mellan 1 500 och 2 000 nya bostäder. Bostäderna är tänkta att byggas söder om Bolidenplan längs Johanneshovsvägen. Förslaget innehåller både hyres- och bostadsrätter. I förslaget finns förutom bostäder även […]

Planarbetet för den tredje och sista etappen inom programmet för Årstastråket startar efter beslut i stadsbyggnadsnämnden.

[ Annons ]

Ursprungsförslaget var 650 bostäder, men har nu ökat till mellan 1 500 och 2 000 nya bostäder. Bostäderna är tänkta att byggas söder om Bolidenplan längs Johanneshovsvägen. Förslaget innehåller både hyres- och bostadsrätter.

I förslaget finns förutom bostäder även handel och service i bottenvåningarna, i första hand längs Bolidenvägen, Johanneshovsvägen och runt Bolidenplan.
– För att kunna genomföra ambitionerna med promenadstaden är det viktigt att vi använder marken vid tunnelbanestationerna på ett effektivt sätt. Därför är jag glad över att vi får in uppemot 2000 nya bostäder i det här förslaget som ligger ett par hundra meter från Globens tunnelbanestation, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Antagandet av förslaget planeras att tas andra kvartalet 2016.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]