Aros Bostad tecknar avtal om att förvärva tre fastigheter i Täby. Foto: Aros Bostad.
Publicerat 13 november, 2017

Aros Bostad köper i Täby

Aros Bostadsutveckling har förvärvat tre fastigheter vid Hägernäs i Täby. Avsikten är att utveckla bostäder och planarbetet avses påbörjas 2020.

Det är de tre fastigheterna Täby Stjärnmotorn 2, Täby Flygkompassen 1 och Täby Höjdmätaren 1 som har förvärvats av Aros Bostad från privata fastighetsägare. Avsikten med förvärven är att utveckla bostäder med en total beräknad area om 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i anslutning till det redan utvecklade bostadsområdet Hägernäs Strand i Täby kommun, med direkt närhet till grönområden, Stora Värtan och Roslagsbanan. Planbesked har lämnats av Täby kommun och planarbetet avses påbörjas 2020. På fastigheterna finns idag ett antal fullt uthyrda kommersiella fastigheter som bibehålls fram till dess bostadsutveckling kan påbörjas.

[ Annons ]

– Förvärvet av dessa fastigheter utgör ett utmärk och balanserat tillskott till Aros Bostads redan väletablerade byggrättsportfölj. Att förvärva kassaflödesgenererande fastigheter i högkvalitativa, strategiska lägen, där vi själva kan skapa funktionella och lönsamma bostadsprojekt ligger helt i linje med Aros Bostads strategi. Vi ser fram emot att, tillsammans med Täby kommun, utveckla tidlösa och beständiga bostäder i ett mycket attraktivt område, säger Magnus Andersson, vd i Aros Bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]