Publicerat 27 oktober, 2020

Arnhult ställer Svensk kod för bolagsstyrning på sin spets – Di

Fastighetsprofilen Rutger Arnhult ställer Svensk kod för bolagsstyrning på sin spets när han klassar Castellum som långfristigt innehav i Corems senaste rapport. Det skriver Dagens industri i en analys.

Arnhult är största ägare i Corem och även storägare i Castellum med 14 procent av kapitalet. Nyligen har Corem köpt aktier i Castellum vilket gör att Arnhult direkt och indirekt har 17 procent i Castellum.

Arnhult har tidigare tryckt på för att vilja påverka i Castellum men motats bort från styrelsen. Han har dock två personer i valberedningen vilket gör att han totalt kontrollerar 40 procent av den. Samtidigt påpekar Di att det är mycket ovanligt att se direkta konkurrenter gå in i valberedningen.

”I Svensk kod för bolagsstyrning kan man bland annat läsa att ”en valberedningsledamot ska innan uppdraget accepteras noga överväga huruvida en intressekonflikt eller andra omständigheter föreligger, som gör det olämpligt att medverka i valberedningen”. Enligt Corems årsredovisning tillämpas koden för bolagsstyrning sedan 1 juli 2008”, skriver tidningen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]