Karl Wistrand, vice vd Swedavia, och Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces, klipper band vid invigningen. Foto: Johan Tappert.
Publicerat 15 maj, 2019

Arlanda får co-working-kontor

I flygplatsstaden som växer fram på Stockholm Arlanda Airport ingår nybyggda Office One. Kontorshuset fungerar som en coworking-arena genom ett samarbete med United Spaces och invigdes under onsdagen.

Under onsdagen invigde Swedavia kontorsbyggnaden Office One på Arlanda. Byggnaden som är 15 000 kvadratmeter stor och tio våningar hög ligger i direkt anslutning till Terminal 4 och 5. En av hyresgästerna i Office One är United Spaces, Sveriges ledande aktör inom coworking.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda. Det är en dynamisk och växande plats som har stor potential för denna typ av arbets- och mötesform. Lokalerna som omfattar 2 400 kvadratmeter ligger mellan Terminal 4 och 5, och inredningen är inspirerad av skandinaviska färger och naturmaterial. Vi ser fram emot att se utvecklingen här, säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.

Flygplatsstaden Airport City Stockholm, som är ett samarbete mellan Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding, kommer ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen och Sverige. Ambitionen är att fördubbla antalet arbetstillfällen från dagens 27 000 till 50 000 före 2030.

Fakta Office One

Byggnaden består av 15 000 kvm kontorsyta och tio våningsplan, varav 2 400 kvm utgör coworking och möteslokaler i United Spaces regi

Arkitekt: Sandellsandberg

Entreprenör: NCC

Miljöcertifiering: Enligt BREEAM, nivå Excellent. BREEAM är ett miljöcertifieringssystem för byggnader och Excellent är den nästa högsta betygsnivån.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]