Bild: Arkitema
Publicerat 6 april, 2018

Arkitema utvecklar Blomstergården

Östersuds nya stadsdel Blomstergården ska hämta inspiration från stadens äldre träbebyggelse. Nu står det klart att det blir Arkitema som tillsammans med Östersunds kommun, Östersundshem och Rikshem utvecklar den.

Blomstergården är idag ett industriområde, men ska omvandlas till en småskalig blandstad och en grön och aktiv stadsdel. Tanken är att den ska länka staden med närliggande naturreservat och skidstadion.

[ Annons ]

– Det blir otroligt spännande och roligt att tillsammans med Östersunds kommun, Östersundshem och Rikshem utveckla denna nya stadsdel, en stadsdel som väver ihop natur och stad, säger Kristina Peters, affärsområdeschef och partner vid Arkitema.

Totalt handlar det om hyresrätter och bostadsrätter, äldreboende, trygghetsboende, LSS-boende, förskolor, skola och park – med en totalyta på cirka 88 000 kvadratmeter.

– Östersunds tradition av trähusbyggande är vår utgångspunkt för arkitekturen i Blomstergården, där lägre byggnader med sadeltak blandas med profilbyggnader. Bebyggelsen trappas upp mot norr där bostäderna får en vidunderlig utsikt över den gamla stadskärnan, Storsjön och landskapet, säger Kristina Peters.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]