[ Annons ]

Svenska Stadskärnor beslöt sig för att ta stadspolitiken i egna händer och korade idag en första stadspolitiker. Annelie Bjerkne, samhällsstrateg vid Skövde kommun blev utvald.
Publicerat 1 juli, 2014

Årets stadsminister korad

Svenska Stadskärnor beslöt sig för att ta stadspolitiken i egna händer och korade idag en första stadspolitiker. Annelie Bjerkne, samhällsstrateg vid Skövde kommun blev utvald.

Tisdagen är den dag i Almedalen då absolut flest arrangemang pågår om man tittar på schemat och även utanför det pågår många evenemang. Ett av dem var Svenska Stadskärnors. Och på det utsågs Annelie Bjerkne till svensk stadspolitiker. En utnämning som Svenska stadskärnor hoppas ska få fler att öppna ögonen för vikten av stadsutvecklingsfrågorna och stadspolitik.

[ Annons ]

– I Annelie Bjerkne ser vi en god förbild värdigt titeln stadsminister. Hon, har i sitt arbete visat, stor öppenhet för samverkan samt förståelse för de olika intressenters behov och krav när det gäller stadsutveckling. Annelie Bjerkne representerar framtiden, där hållbarhet, jämställdhet, engagemang är viktiga ingredienser för den totala samhällsekonomin, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering till utnämningen: ”Staden är en tillväxtfaktor med stor potential där samverkan är nyckeln. Årets Stadsminister 2014 är ett levande bevis på detta! I flertalet projekt har Annelie Bjerkne visat att samverkan är fortaste vägen framåt för en långsiktigt hållbar stadsutveckling! Med sitt brinnande intresse för stadens tillväxtpotential, förmåga att engagera och inspirera i kombination med ett entusiasmerande ledarskap har Annelie Bjerkne visat slående resultat och är därmed värdigt titeln Årets stadsminister.– Staden är viktig för alla och det är med gemensamma krafter som vi kan driva utvecklingen mot mer hållbara och jämställda städer, vilket Skövde också är ett lysande exempel på, förklarar Björn Bergman.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]