[ Annons ]

Foto: Samhällsbyggarna.
Publicerat 14 oktober, 2020

Årets Samhällsbyggare utmanar machokulturen i byggbranschen

Kajsa Hessel är Årets Samhällsbyggare 2020. Bland annat eftersom hon är en ”drivande kraft i arbetet med att omvandla byggbranschens inre kultur och yttre förtroende från exkluderande machokultur.” 

Utmärkelsen Årets Samhällsbyggare delas årligen ut av branschorganisationen Samhällsbyggarna till en yrkesverksam person som gjort en betydande insats för Samhällsbyggnadssektorn. I år går vinsten till Kajsa Hessel som outtröttligt arbetat mot machokulturen inom byggbranschen. Priset delas ut under digitala Samhällsbyggnadsdagarna 13-15 oktober.

Motiveringen för årets vinnare löd ”Kajsa Hessel är nyckelperson och drivande kraft i arbetet med att omvandla byggbranschens inre kultur och yttre förtroende – från exkluderande machokultur till en inkluderande, innovativ, hållbar, spännande, schysst och säker bransch för alla.” Kajsa har på bred front lyckats lyfta jämställdhetsfrågan i media och på seminarier, möten med riksdagspolitiker, branschens företagsledare, generaldirektörer och gymnasieungdomar. 

[ Annons ]

Tack vare Kajsas arbete har branschen börjat synliggöra osynliga kulturer och ökat fokus på kvalificerat ledarskap. Numera vänder sig branschen till Byggcheferna för att mota bort den ineffektiva machokulturen.

– Att stå upp för något du tror på och våga sticka ut hakan i motvind är ett risktagande. Men Kajsa Hessel har med stor ihärdighet och synlighet, inte minst genom tydlig medial närvaro, lyckats kliva fram som en av de starkaste rösterna för att vända branschen i rätt riktning. Det är inte bara bra för alla som jobbar i byggbranschen utan för hela samhället i stort, säger Lars Strömgren, Samhällsbyggarnas vd. 

Kajsa jobbar idag som regionchef på Sweco och är ordförande i Byggcheferna, ledamot i Samhällsbyggnadssektorns etiska råd och ingår i Ledarnas förbundsstyrelse.he

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]