[ Annons ]

Foto: Skanska Fastigheter.
Publicerat 13 november, 2020

Årets person inom hållbart byggande utsedd

Sweden Green Building Council har utsett årets person inom hållbart byggande. Utmärkelsen går i år till Hans Wallström, hållbarhetschef i Skanska Fastigheter. 

Utmärkelsen Årets person inom hållbart byggande går till en person som aktivt bidrar till att verka för en mer hållbar byggbransch. Årets pris går till Hans Wallström, hållbarhetschef i Skanska Fastigheter.

 I motiveringen står bland annat:

[ Annons ]

”Hans har sedan i slutet av 90-taletvarit pådrivande och operativt aktiv för ett hållbart byggande. Han förstod tidigt nyttan med miljöcertifieringssystem och var med och utvecklade förlagan till vad som idag heter Miljöbyggnad. Hans har tillsammans med Skanskas medarbetare visat att höga, ambitiösa mål kan sättas upp och även nås.”

 Hans Wallström har i sitt arbete varit bidragande i att tillsammans med Sweden Green Building Council skapa en certifiering för klimatneutrala projekt och är dessutom starkt engagerad i arbetet med att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser genom att förbättra säkerhetskulturen, bland annat via att skapa ett index för att mäta säkerhetskulturen i byggprojekt.

 – Jag är väldigt stolt och glad att få utmärkelsen. Jag tror att det är ett resultat av långt och uthålligt arbete med att, steg för steg driva vårt hållbarhetsarbete i Skanska i en mer hållbar riktning. Men det är också ett resultat av att vår ledningsgrupp har gett mig möjlighet och förtroende att göra det, i kombination med kollegor som ständigt utmanar och uppmuntrar mig. Slutligen är det ett resultat av att vara en del av Skanska som driver hållbarhet som en viktig del i att bygga ett bättre samhälle, säger Hans Wallström.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]