[ Annons ]

Louise Richnau, senior partner på Leimdörfer fick priset Årets kvinnliga förebild 2012.
Publicerat 20 september, 2012

Årets kvinnliga förebild: "Färre ryggdunkningar nu för tiden"

Louise Richnau, senior partner på Leimdörfer fick priset Årets kvinnliga förebild 2012.

När hon i våras samtalade med arrangören till Business Arena om arrangemanget tyckte Louise Richnau att det var en rätt dålig idé att ha ett seminarium om kvinnliga nätverk i fastighetsbranschen.

[ Annons ]

– Det kommer vara rätt få som vill lyssna på något sådant, svarade Louise som till vardags är senior partner på Leimdörfer.

Men när hon igår mottog utmärkelsen Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen på just detta seminarium var salen packad till sista plats och folk satt till och med på golvet. Med några få undantag var det bara kvinnor i rummet.

– Själv är jag med i flera kvinnliga nätverk, säger Louise Richnau efter att hon fått priset av Fastighetsägarna Stockholm, men jag har under min karriär inte funderat så mycket på att jag skulle behandlats annorlunda som kvinna.

Fast hon ser en positiv skillnad i miljö i dag mot hur det var för 20 år sedan.

– Det är mindre av ryggdunkningar och visst möter man fler kvinnor i spännande roller i branschen numera. Hos oss på Leimdörfer är det ca 30 procent i vårt dealteam som är kvinnor.

Juryns motivering till priset löd: ”Louise Richnau är en mycket välrespekterad näringslivsprofil som genom sin höga ambitionsnivå, ingående kunskap och utmärkta kontaktnät uppnått en ledande ställning när det gäller fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Hon har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har under de senaste åren med stor affärsmässighet drivit igenom flertalet komplicerade uppgörelser i miljardklassen. Louise Richnau agerar med hög etik och är en förebild som ledare genom sin skickliga förmåga att engagera och motivera sina medarbetare.”

När hon fick reda på att hon fått pris som förebild frågade hon några av sina kollegor vad de tyckte om hennes ledarskap. Svaren blev bland annat att hon ställer hårda krav men också att hon är prestigelös.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]