[ Annons ]

Tina Karrbom Gustavsson, docent i byggprojektledning vid Institutionen för Fastigheter och Byggande på KTH i Stockholm, fick utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014 hos Fastighetsägarna Stockholm idag.
Publicerat 28 augusti, 2014

Årets kvinna i fastighetsbranschen

Tina Karrbom Gustavsson, docent i byggprojektledning vid Institutionen för Fastigheter och Byggande på KTH i Stockholm, fick utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014 hos Fastighetsägarna Stockholm idag.

”Hon har ett genuint engagemang för fastighetsrelaterade frågor och brinner för att inspirera studenter som ska börja jobba i branschen”. Så löd motiveringen när arkitekten och jurymedlemmen Emma Jonsteg lämnade över utmärkelsen till Tina Karrbom Gustavsson, docent i byggprojektledning vid Institutionen för Fastigheter och Byggande på KTH i Stockholm, under ett lunchseminarium om jämställdhet hos Fastighetsägarna Stockholm.

[ Annons ]

Blev du överraskad?
– Mitt jobb är att utveckla de här unga människorna, både killar och tjejer, och jag tycker att jag gör ett viktigt jobb. Jag är överraskad och glad över att det uppmärksammas.

Vad betyder utmärkelsen för dig?
– Om vi har en jämställd utbildning, både när det gäller studenter och lärare, skapar vi förutsättningar för en jämställd bransch. Vad vi gör under de fem åren är ohyggligt viktigt för studenternas föreställningar om branschen. Om vi inte visar upp både kvinnliga och manliga förebilder – och själva är det – då har vi själva misslyckats. Jag pratar aktivt om könsfördelningarna och föreställningarna.

Har du sett någon förändring under de fyra år du har haft den här rollen på KTH?
– Jag märker att fler kvinnliga studenter kommer till mina kurser. Själv har jag tolkat det som att de söker kvinnliga förebilder. Om vi blir fler skulle det underlätta. Det är roligt att vara en förebild men det ställer krav.

Vad betyder utmärkelsen för branschen?
– Det betyder att när företag ska rekrytera så har de ett mycket större urval av många självständigt, kritiska, tänkande och kloka individer att välja mellan – tjejer som killar. De kommer med samma föreställningar om att ”jag kan göra nytta på företaget, jag kan skapa lönsamhet i det här företaget och jag kan ta mig till ledarposition”.

Priset är, förutom den hedervärda titeln, 25 000 kronor att donera till ett välgörande ändamål. De två andra nominerade var Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, och Katarina Wåhlin Alm, vd NCC Property Development.

Juryn bestod av Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter, Biljana Pehrsson, vd Kungsleden, Erik Selin, vd Balder, Gustav Stenbeck, hållbarhetschef Nordic Choice, Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan och Rebecka Yrlid, hållbarhetschef Humlegården Fastigheter AB. Sekreterare är Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]