Arcona konverterar fabrik till micro-living

Arcona bygger om fastigheten Påsen 15 i Hammarby sjöstad, Stockholm, till micro-living och co-workingutrymmen. Beställare är Aberdeen Standard Investments och Ailon Group och

Annons:

Annons:

Annons:


Det är den gamla Transformatorverkstaden från 1940-talet som nu ska konverteras till micro-living och co-working-utrymmen. Projektet är en totalentreprenad på 200 miljoner kronor som påbörjades vid årsskiftet. Det hela beräknas vara färdigt våren 2021.

– Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och co-working känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling Arcona.

Den industriella känslan från Transformatorverkstaden behålls, vilket ska ge byggnaden en tydlig identitet och uttryck. Arkitekt är +Rolf.

– Detta är ett mycket spännande projekt som kommer att bli en byggnad med karaktär i Hammarby sjöstad. Vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet, säger Christian Schjødt-Eriksen från Aberdeen Standard Investments och Jacob Cronstedt från Ailon.