[ Annons ]

Första april haglar skämten tätt i fastighetsbranschen. Foto: Shutterstock.
Publicerat 1 april, 2016

April april! Här är listan med branschens aprilskämt

Det skojas friskt i fastighetsbranschen den första april och det gäller att se upp i nyhetsflödet. Fastighetstidningen har sammanställt årets fastighetsrelaterade aprilskämt.

Europas högsta skyskrapa i Slottskogen

[ Annons ]

GP skrämmer upp göteborgarna med nyheten om att politikerna i Göteborg i hemlighet planerar att bebygga delar av Slottskogen. Bland annat ska Europas högsta byggnad uppresas på platsen. Den påstådda skyskrapan kommer bli 360 meter, och 92 våningar, hög.

 

Även Linköping satsar högt

Corren har hakat på trenden att skrämma upp sina läsare med nyheten om en planerad skyskrapa. Enligt tidningen ska Linköpingsborna snart kunna beskåda en 212 meter hög skyskrapa på Borgargården. Den blir därmed Sveriges högsta, enligt tidningen.

 

Nya färger på tunnelbanan

Färgbranschorganisationen Sveff påstår att de fått uppdraget att måla om Stockholms samtliga samtliga tunnelbanevagnar och tunnelbanestationer till samma färg som respektive linje som vagnarna trafikerar. Detta för att tunnelbanesystemet ska bli mindre förvirrande för resenärerna…

 

Alkolås i duschen

Studentbostadsföretaget AF Bostäder skriver att det nu blivit dags för företaget att införa alkolås på duscharna i bostäderna. Efter ett flertal incidenter där hyresgäster har somnat i sin dusch och därefter täppt till golvbrunnen med översvämning som följd har man helt enkelt fått nog. Med alkolås på duschen hoppas AF Bostäder kunna ”stämma i bäcken”.

 

Du gick väl inte på Fastighetstidningens aprilskämt? Läs artikeln här.

Jordgolv hett på Södermalm

Enligt den rikstäckande organisationen Glovbranschen har en ny trend fått fäste på Södermalm. Branschen lanserar nu för första gången riktiga jordgolv till bostäder. Antagligen är det en vidareutveckling av hipsteridealet där enkelt och egenodlat står högt i kurs, skriver Golvbranschen. Nytorget ska användas som demo-plats för att visa upp de olika modellerna.

 

Selfies löser nyckelproblemen

HSB säger sig ha hittat lösningen på problemen med borttappade nycklar. Inom en snar framtid lanseras ”selfie pay”, en betaltjänst som bygger på ansiktsigenkänning. Glöm traditionella nycklar, nu tar du bara en selfie med din mobil och vips öppnas dörren automatiskt, skriver HSB.

 

Har du sett fler aprilskämt om fastighetsbranschen i dag? Tipsa redaktionen på redaktionen@fastighetstidningen.se  

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]