[ Annons ]

Glada vinnare. Teamet bakom säkerhetsappen Buildsafe tar emot priset för årets bästa affärsidé i tävlingen Wistrand Startup Star. Foto: Wistrand.
Publicerat 21 mars, 2016

App för byggsäkerhet prisas med 50 000 kronor

Med hjälp av en ny app kan alla som deltar i ett byggprojekt enkelt överblicka och förebygga säkerhetsrisker innan olyckan är framme. Nu belönas Buildsafe för bästa affärsidé.

[ Annons ]

Fakta: tävlingen Wistrand Startup Star
Med Wistrand Startup Star vill Wistrand knyta samman entreprenörer med investerare och affärsjurister. De främsta bidragen får möjlighet att presentera sina idéer inför en välrenommerad och meriterad jury med bakgrund inom finans, juridik och entreprenörskap.

Under 2014 omkom minst en byggarbetare per månad i Sverige, samtidigt som 4 000 byggarbetare sjukskrevs på grund av arbetsplatsolyckor. Årets vinnare i affärsidétävlingen Wistrand Startup Star, Buildsafe, är en digital tjänst för att förbättra säkerhetsarbetet i byggbranschen. Med hjälp av tjänsten kan samtliga aktörer i ett byggprojekt enkelt få en överblick av säkerhetsrisker och därmed kunna åtgärda dessa innan olyckan är framme.

En översikt av säkerhetsläget i tjänsten Buildsafe.
En översikt av säkerhetsläget i tjänsten Buildsafe.

– Det känns otroligt roligt att få ta emot det här priset. Juryn förstod verkligen Buildsafes potential att fortsätta bidra till en positiv förändring i byggbranschen och vi uppskattar att de vill stödja den resan, säger Leo Sydow, medgrundare till Buildsafe.

Vinnarmotiveringen för BuildSafe löd:

”Årets vinnare har tagit ett litet digitalt steg in i en stor analog bransch. Grundargruppen har en färdig produkt och initiala kundrelationer som imponerar. Utvecklingspotentialen är väldigt stor både vad gäller ökad omfattning av nuvarande tjänst och plattformens användningsområde inom snarlika områden. Förhoppningsvis kommer deras tjänst inte bara skapa ekonomiskt värde utan även skapa säkrare arbetsplatser och därigenom rädda människoliv.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]