[ Annons ]

Utöver klassiskt trädgårdsjobb så kommer Stena fastigheters sommarjobbare att engageras i aktiviteter för boende. Foto: Bengt Alm
Publicerat 2 juni, 2020

Ännu bättre sommarjobb

På Stena Fastigheter ser man ett högre söktryck än någonsin. Minst 300 sommarjobbare kommer bolaget att anställa. Här är relationsförvaltaren Sari Isbergs bästa tips.

Mycket är sig likt. I sommar kommer det att vimla av sommarjobbare i Stena Fastigheters, liksom många andra bostadsbolags, områden. Men ändå så olikt.

– I grunden gör vi ju på samma sätt som tidigare. Men coronaviruset gör att vi får tänka nytt. Exempelvis intervjuar vi alla ungdomar digitalt via Teams.

[ Annons ]

Det berättar Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter i Göteborg, som varit med under alla de sju år som bolaget arbetat med sommarjobb i stor skala. Hon menar att det är viktigare än någonsin att vända sig till de unga i områdena.

– Många har ju varit hemma och haft distansundervisning under lång tid. Att få komma ut och dessutom få lön för det är såklart bra. De får också en första rad på sitt cv, vilket jag tror är viktigt. Inte minst får de en inblick i de utvecklingsmöjligheter som finns i fastighetsbranschen.

Uppdragen kommer delvis också att se annorlunda ut. Det kommer att vara betydligt fler hyresgäster som är hemma hela sommaren. På Stena Fastigheter planerar man för fullt aktiviteter som går att utföra tillsammans med hyresgästerna – som idrottsaktiviteter, aktiviteter på eller från balkongerna, som musikunderhållning eller balkonggympa, odling och plantering på området, hjälp med att handla åt äldre eller enklare ärenden. Där kan förhoppningsvis sommarjobbare engageras.

Sari Isberg, relationsförvaltare, Stena Fastigheter, Göteborg, Foto: Mikael Göthage

SARI ISBERGS 5 BÄSTA TIPS

1. Våga anställa. Tänk långsiktigt och anställ på schysta villkor med avtalsenlig lön. Genom sommarjobben hittar ni framtidens talanger.

2. Ta hjälp av en aktör som känner ungdomar i det område du vill rekrytera från. Vi rekryterar bland våra boende och på de skolor där vi bidrar med läxhjälp.

3. Påbörja planeringen av arbetsuppgifter i tid. Vi påbörjar planeringen för nästa års arbete när årets sommarjobb avslutats.

4. Anställ en arbetsledare om ni anställer fler än två personer. Vår erfarenhet är att en bra arbetsledare är
en garant för att jobbet ska vara lyckat både för sommarjobbaren och för företaget.

5. Involvera hela företaget så att alla är inkluderade för att ge ungdomarna en så bra sommar som möjligt. De är våra arbetskollegor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]