[ Annons ]

Foto: Peab.
Publicerat 28 augusti, 2020

Annehem rekryterar koncernredovisningschef

Adela Colakovic är ny koncernredovisningschef på Annehem Fastigheter – en avknoppning från Peab. Hon har tidigare haft motsvarande uppdrag på Ice Group ASA.

Adela Colakovics uppgift blir bland annat att konsolidera ett stort antal dotterbolag till Annehem Fastigheter, samt att ta fram rapporter till såväl ledning som styrelse. Hon får också arbetsledaransvar för Annehems bolags- och förvaltningsekonomer och tillträder sin tjänst den 1 september.

– Jag ser mycket fram emot att få vara en del av den här intressanta satsningen i Annehem och mot en notering på Stockholmsbörsen. Här finns en nystartsanda i kombination med en stark ledning och en solid ekonomisk grund, säger Adela Colakovic.

[ Annons ]

Adela Colakovic är född i Bosnien, uppvuxen i Sverige och har sedan 2019 varit föräldraledig med sitt första barn. Hon är utbildad ekonomie kandidat och säger i ett pressmeddelande att hon har fått ett gott intryck av Annehems ledning och är glad över förtroendet att få vara med i den utvecklingsprocessen.

– Resan mot notering känns som ett väldigt roligt projekt, säger hon. Det finns vissa krav på ekonomifunktionen när man siktar på notering och det är en process som vi ska arbeta fram tillsammans. Jag tycker om att utforma effektiva arbetssätt och har erfarenhet av den här typen av utmaningar, däremot är fastighetsbolag en ny nisch för mig. Jag hoppas förstås lära mig mycket om området av alla kompetenta kollegor som jag inte hunnit träffa ännu.

Jörgen Lundgren, VD på Annehem Fastigheter, är väldigt nöjd med rekryteringen av ny koncernredovisningschef.

– Att ha Adela Colakovic på plats innebär en viktig förstärkning av vårt lag, säger han. Hon har bred erfarenhet av ekonomi- och finansfrågor och starkt bidra till Annehems utveckling.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]