Publicerat 28 januari, 2020

Anna Nyberg tar Sergelhuset i mål

Anna Nyberg är tillsatt att styra projektet Sergelhuset i hamn. Därmed lämnar hon över posten chef fastighetsutveckling i Stockholm till Jan-Erik Hellman.

Vasakronan investerar nära 4 miljarder kronor i Sergelhuset, vilket gör projektet till bolagets enskilt största. Anna Nyberg ska nu ansvara för slutförandet och samordnandet av projektet.

[ Annons ]

– Vi jobbar nu för att förändra hela Stockholm city. Det är ett komplext och ansvarsfullt arbete med otroligt många olika delar. För att det ska bli så bra som vi vill, är jag väldigt glad att Anna vill ta ansvar för det arbetet, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Jan-Erik Hellman, som kommer från rollen som regionchef i Uppsala på samma bolag, tar samtidigt över ansvaret för samordningen av bolagets projektverksamhet på alla orter.

– Vår projektverksamhet påverkar bolagets lönsamhet på ett betydande sätt. Vi har höga ambitioner att driva verksamheten på ett alltigenom hållbart sätt. Med den här organisationsförändringen förstärker vi möjligheterna att göra det, säger Johanna Skogestig.

Per Thiberg, chef affärsutveckling, fortsätter att ansvara för de JV-bolag som Vasakronan är delägare i, samtidigt som han lägger ökat fokus på att samordna, stötta och utveckla arbetet för att nå klimatneutralitet i Vasakronans projektverksamhet till 2030.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]