[ Annons ]

Foto: Ankarhagen.
Publicerat 4 november, 2020

Ankarhagen köper av Ajea

Ankarhagen förvärvar tre fastigheter om totalt 9 000 kvadratmeter i Karlskoga. Säljare är Ajea Fastigheter i Karlskoga AB.

Det handlar om fastigheterna Hammarö Nolgård 1:303, Karlskoga Gaspedalen 1, och Kristinehamn Buffeln 8 av. Hyresgäst är Dollarstore och den uthyrbara arean uppgår till runt 9 000 kvadratmeter. Ankarhagen tillträdde fastigheterna i början på november 2020.

– Vi har haft ett fortsatt intensivt 2020 med ett stort antal uthyrningar senaste månaderna och hoppas kunna ytterligare hyreskontrakt innan året är slut. Mot bakgrund av vårt stora fokus på uthyrningsarbetet under 2020 ser vi det som mycket positivt att kunna komplettera portföljen med tre fastigheter som genererar starka kassaflöden. I och med förvärvet av fastigheterna diversifierar vi även portföljens inriktning något, från ett huvudsakligt fokus på lager och lättindustri till en mer blandad karaktär. Vi har historiskt sett varit starka på just lager och lättindustri, men vi ser fram emot att även kunna titta på affärer inom andra fastighetssegment. Framöver är fokus på att hitta ytterligare tilläggsförvärv i, eller i närheten av, de regionsstäder mellan Stockholm och Oslo där vi idag finns etablerade, säger Markus Sjövall, vd på Ankarhagen. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]