[ Annons ]

Anitra Steen. Foto: Akademiska Hus
Publicerat 28 april, 2016

Anitra Steen får tung post i Akademiska Hus

Systembolagets tidigare vd Anitra Steen har valts som ordförande i Akademiska Hus styrelse.

Det var på Akademiska Hus årsstämma på torsdagen som Anitra Steen valdes in som ordförande för bolagets styrelse. Anitra Steen har redan idag ett antal pågående styrelseuppdrag och flertalet avslutade uppdrag bakom sig. Efter pensioneringen från posten som vd för Systembolaget blev hon styrelseledamot i Postnord, och ordförande för Svenska Spel och AFA Försäkring.

[ Annons ]

Inom Akademiska hus ersätter Anitra Steen nu Eva-Britt Gustafsson som lämnar sin post efter nio år som styrelseordförande.

– Akademiska Hus skapar värde i flera olika dimensioner, främst genom att bidra till stärkta förutsättningar för den högre utbildningen och forskningen i Sverige. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets medarbetare och kunder fortsätta ta ett helhetsansvar i utvecklingen av hållbara och attraktiva campusområden – inte bara över enskilda hus utan även omgivningen de ligger i, säger Anitra Steen.

På stämman fastställdes utdelningen till ägaren till 1 290 Mkr, vilket är något lägre än föregående år (1 445 Mkr). Utdelningen baseras på de ekonomiska mål som staten har ställt upp för Akademiska Hus. Ordinarie utdelning ska uppgå till mellan 40 och 60 procent av årets resultat efter skatt och efter återläggning av värdeförändringar och därtill hörande uppskjuten skatt. Beslut om utdelning ska beakta bolagets verksamhet och mål för kapitalstruktur.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]