[ Annons ]

Andreas Sjöberg, vd för Fastighetsägarna MittNord.
Publicerat 19 mars, 2021

Andreas Sjöberg slutar på Fastighetsägarna MittNord

I höst lämnar Andreas Sjöberg rollen som vd för Fastighetsägarna MittNord för att istället bli koncern-vd för stiftelseägda Europaskolan i Strängnäs.

Andreas Sjöberg  har bestämt sig för att, efter 17 år på Fastighetsägarna varav de två sista som vd, lämna organisationen. Nästa utmaning blir skolvärlden och Europaskolan i Strängnäs.

– Att få vara en del av barn och ungdomars utbildning med målsättningen att ge dem en bra start i livet ser jag som ett privilegium. Bra skolor är en av grunderna för viljan att investera i en ort för fler bostäder och arbetstillfällen. Det har varit en ynnest att ha fått bidra till utvecklingen av Fastighetsägarna under så lång tid. Jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och kan konstatera att 2020, trots mycket svåra förutsättningar, blev företagets resultatmässigt bästa år någonsin, säger Andreas Sjöberg.

[ Annons ]

Han började på Fastighetsägarna 2004 och har haft en rad olika roller. Andreas Sjöberg tillträdde rollen som vd i maj 2019.

– Under Andreas Sjöbergs tid som vd har verksamheten och organisationen fortsatt att utvecklas positivt. Företagets ekonomiska situation är stabil och medlemmarna är nöjda. Genom stöttning av medlemmarna har organisationen bidragit till att visa hur viktig fastighetsnäringen är för samhällsutvecklingen. Det finns tydliga planer för hur företaget ska fortsätta utvecklas i syfte att skapa ännu mer nytta för medlemmarna. Allt detta har skett under Andreas målmedvetna, affärsmässiga och energiska ledarskap. Vi tackar honom för ett mycket väl utfört arbete. Vi förstår och respekterar hans beslut, samt önskar honom lycka till med sin nya utmaning säger Fastighetsägarna MittNords styrelseordförande Björn R:son Åqvist.

Rekryteringen av en ny vd kommer att inledas inom kort och Andreas Sjöberg kommer att arbeta kvar som vd under uppsägningstiden som går ut i höst

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]