Andreas Sjöberg (tv) blir ny vd för fastighetsägarna MittNord. Han ersätter Björn Söderholm (th) som valt att lämna företaget efter åtta år som vd. I mitten Fastighetsägarna MittNords ordförande Björn R:son Åqvist. Foto: Fastighetsägarna MittNord
Publicerat 9 april, 2019

Andreas Sjöberg ny vd för Fastighetsägarna MittNord

Andreas Sjöberg blir ny vd för Fastighetsägarna MittNord. Han efterträder Björn Söderholm som därmed lämnar företaget efter åtta år som vd.

Nuvarande vd Björn Söderholm meddelade styrelsen i november att han planerade att kliva av tjänsten och satsa på en karriär inom det privata näringslivet.

[ Annons ]

Fastighetsägarna MittNords rekryteringen föregicks av en gedigen process där bland annat en konsult anlitades. Intresset för tjänsten var stort med omkring 80 ansökningar och valet föll till slut på nuvarande affärschefen och vice vd Andreas Sjöberg.

– Andreas har lång erfarenhet av vår organisation efter närmare 15 år i företaget. Styrelsens förväntningar är att han tillsammans med medarbetarna fortsätter den utvecklingsresa som pågått sedan flera år, säger ordförande Björn R:son Åqvist och fortsätter:

– Erfarenhet av ledarskap och näringspolitiskt arbete i kombination med förståelse för vår medlemsservice och affärsverksamhet gör att styrelsen känner sig mycket nöjd med rekryteringen av Andreas.

Andreas Sjöberg har en bakgrund inom kommunikation och PR och började på Fastighetsägarna 2004. Sedan 2016 har han varit affärschef och sedan hösten 2017 även vice vd.

– Branschen står inför flera utmaningar och en organisation som vill förbli relevant behöver lägga örat tätt mot marken och vara en del av den utvecklingen. Vi ska även i fortsättningen vara värdeskapande för våra medlemsföretag så att dessa också fortsättningsvis kan ta en central roll i samhällsbygget, säger Andreas Sjöberg.

Mittnord-regionen sträcker sig över 112 kommuner i norra och mellersta Sverige och innehåller 13 kontorsorter och 67 medarbetare, från Luleå i norr till Norrköping i söder. Antalet medlemmar är 3 500 som tillsammans äger och förvaltar drygt 13 000 fastigheter.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]