[ Annons ]

Foto: RISE
Publicerat 24 maj, 2017

Anders Sjelvgren blir ny gd för Boverket

Anders Sjelvgren blir ny generaldirektör för Boverket. Det meddelade bostadsminister Peter Eriksson (MP) under en presskonferens på onsdagen.

Anders Sjelvgren tillträder sin befattning den 1 juli 2017. Han har tidigare jobbat som enhetschef på Boverket, men har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE.

[ Annons ]

– Anders Sjelvgren har en gedigen erfarenhet av samhällsplanering, boende och byggande, såväl från näringslivet som från offentlig förvaltning. Jag vill också passa på att tacka Susann Bard som på ett förtjänstfullt sätt lett myndigheten under de sex månader som myndigheten stått utan en ordinarie generaldirektör, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Anders Sjelvgren har stora utmaningar framför sig. Att implementera nya byggregler för att få fart på bostadsbyggandet är vad han nämner först.

– Men också frågan om digitalisering, där det känns som att branschen redan kommit en bra bit. Där tror jag att Boverket kan spela en viktig roll för att hålla samman de olika delarna, säger Anders Sjelvgren.

Han betonar också vikten av att skapa förutsättningar för ett industrialiserat byggande.

– Och då är det viktigt att vi samtidigt skapar goda miljöer när det ska byggas mycket, säger Anders Sjelvgren.

Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, tycker att regeringen gjort ett klokt val.

–  Med Anders Sjelvgren som ny generaldirektör för Boverket får regeringen en branschkunnig person som kan bidra till att skapa förutsättningar för en effektiv och bättre fungerande bostadsmarknad, fysisk planering, byggande samt hållbar och ansvarsfull förvaltning av den bebyggda miljön.

Reinhold Lennebo betonar betydelsen av en god dialog med fastighetsägare i uppdraget att bidra till en mer effektiv plan- och byggprocess.

– En av de viktigaste delarna i uppdraget som generaldirektör är att föra en aktiv dialog med fastighetsbranschen som är den bransch som kan bidra till att de bostadspolitiska målen uppnås. Vi ser därför fram emot att träffa och sätta in Anders Sjelvgren i fastighetsbranschens villkor och förutsättningar för fler bostäder, säger Reinhold Lennebo.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]