[ Annons ]

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Publicerat 20 april, 2016

Anders Nordstrand ny vd för SABO

Anders Nordstrand har idag utsetts till ny vd för SABO, de allmännyttiga bostadsbolagens samarbetsorganisation. Han tillträder efter sommaren.

Anders Nordstrand är idag vd för det allmännyttiga bostadsföretaget Bostads AB Mimer i Västerås och tillträder tjänsten som vd på SABO efter sommaren. SABOs nuvarande vd Kurt Eliasson, som lämnar efter nära tio år på posten, fortsätter fram till dess.

[ Annons ]

– Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med SABO. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att SABOs fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med. Allmännyttan har en viktig roll som samhällsbyggare. Det visar sig i både nyproduktion, renovering, förvaltning och i medlemsföretagens sociala insatser, säger Anders Nordstrand.

SABOs ordförande Leif Jakobsson säger i en kommentar att Anders Nordstrand arbete för att öka nyproduktionen och att Mimer ska ta ett större samhällsbyggaransvar borgar för att man rekryterat en vd med ordentlig erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]