[ Annons ]

Nu bjuder Nacka kommun in till anbudstävling om 300 lägenheter i den blivande stadsdelen Nacka stad.
Publicerat 5 maj, 2015

Anbudstävling igång för 300 lägenheter i Nacka stad

Nu bjuder Nacka kommun in till anbudstävling om 300 lägenheter i den blivande stadsdelen Nacka stad.

Samtidigt som tunnelbanans blå linje byggs ut till Nacka centrum, planerar Nacka kommun för 14 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser i det som kommer att kallas Nacka stad – ett område som sträcker sig från Hammarby sjöstad i väster till Nacka forum i öster.

[ Annons ]

Stadsdelen centrala Nacka ska vara på plats lagom tills den nya tunnelbanan invigs 2025. Nya gatan är det första området där Nacka kommun bjuder in till anbudstävling inom Nacka stad. Nya gatan kommer att ligga mellan Nackas stadshus och Nacka forum och den aktuella markanvisningen omfattar cirka 300 lägenheter med blandad upplåtelseform. Cirka en tredjedel ska bli hyresrätter.

– Inbjudan vänder sig till alla kreativa och innovativa exploatörer som vill vara med och utveckla området tillsammans med oss. Målet är att skapa en tät och attraktiv bebyggelse i området i enlighet med visionen för Nacka stad – nära och nyskapande. Anbudstävlingen för Nya gatan är ett steg på vägen för att förverkliga detta, säger Therese Rosberg, projektledare för Nya gatan.

Anbudstiden pågår under maj månad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]