Publicerat 19 januari, 2021

Anaytiker höjer sina riktkurser för Bonava men behåller rådet avvakta

Bostadsutvecklaren Bonava lämnade i söndags kväll en omvänd vinstvarning där bolaget aviserade att rörelseresultatet i fjärde kvartalet 2020 blir högre än marknadens förväntningar. Beskedet fick B-aktien att stiga med 6,8 procent till 85 kronor på måndagen och aktien har i skrivande stund ökat ytterligare 2,7 procent på tisdagen. Finwire har tagit del av tre färska analyser, där riktkurserna höjs men alla tre ger rådet behåll.

"Det är mycket svårt från Bonavas omvända vinstvarning att läsa ut hur kvartalet faktiskt utvecklat sig. Företagets huvudförklaring är att fler enheter har levererats. Det är svårt att se det utifrån signalerna vid tredje kvartalet. Situationen ser dock bättre ut än tidigare och vi höjer vår riktkurs", skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Analyshuset sänker sina prognoser för 2021 med 2-3 procent eftersom den goda utvecklingen under fjärde kvartalet 2020 kan ta bort försäljning för 2021. Kepler Cheuvreux upprepar sin rekommendation behåll och höjer riktkursen till 89 kronor (84).

Handelsbanken höjer sin vinstprognos för 2020 med 55 procent, men för 2021 och 2022 med mer blygsamma 1 respektive 6 procent.

"Då Bonavas resultat har en inneboende volatilitet, tror vi att det är klokt att titta på vinstutvecklingen i ett längre perspektiv", skriver banken och värderar aktien till 90 kronor, vilket motsvarar ett p/e-tal på 12. Handelsbanken upprepar sin rekommendation behåll för Bonava och anser att aktien ska värderas till en rimlig värderingsrabatt jämfört med JM som enligt banken förtjänar en värdering till ett p/e-tal på 15.

SEB höjer samtidigt sin riktkurs till 90 kronor, en rejäl höjning från tidigare 65 kronor och upprepar sin rekommendation behåll.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]