Publicerat 13 september, 2021

Amido genomför riktad nyemission till SBB om cirka 20 miljoner kronor

Teknikbolaget Amido genomför en riktad nyemission till SBB om cirka 20 miljoner kronor till teckningskursen 6,20 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inom ramen för styrelsens beslut emitteras även 1 miljon teckningsoptioner som kan tillföra ytterligare 10 miljoner SEK, före emissionskostnader, under oktober 2022. Kallelse till extra bolagsstämma för beslut om godkännande av emissionen samt teckningsoptionerna kommer att offentliggöras i ett separat pressmeddelande.

Likviden uppges användas till lansering av Smart Passage i Sverige och finansiera expansion på den nordiska och europeiska marknaden. Vidare innebär emissionen en utspädning om cirka 13,2 procent.

”Amido är ett spännande proptechbolag som är ägt och styrt av entreprenörer. De har en marknadsledande position i Sverige och deras skalbara plattform för smarta och digitala passager skapar nytta för såväl fastighetsägare som anställda och boende”, säger SBBs vd Ilija Batljan.

Även Amidos vd Johnny Berlic kommenterar:

”Vi välkomnar SBB med entreprenören Ilija Batljan i spetsen som delägare i Amido. Proptechmarknaden växer snabbt och i vår nisch är Amido marknadsledaren, något vi nu kommer kunna kapitalisera ännu starkare på. Vi tror det är strategiskt bra att kunder som SBB blir delägare i Amido där vi tillsammans kan ta fram ännu bättre tjänster som kommer dem och samhället till gagn”.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]