Publicerat 6 oktober, 2020

Amhult 2 är inget för den otålige, neutralt råd – Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Amhult 2 är inget för den otålige. Det är lätt att räkna fram rejäl potential i projektet att färdigställa Amhult Centrum etapp II. Projektet verkar dock dra ut på tiden. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen konstaterar att Amhult 2 är en billig aktie med 22 procent rabatt mot substansvärdet i dagsläget. På många sätt är dock värderingsskillnaden befogad. Amhult2 är ett betydligt mindre bolag med bara ett huvudsakligt projekt som man jobbar i ganska försiktig takt med.

Utvecklingen har varit trög senaste åren med ett substansvärde som inte ökat särskilt mycket. Tidsplanen har skjutits på framtiden och projektkalkylen ser nu något sämre ut än vid Affärsvärldens senaste analys, även om det alltjämt finns en hygglig uppsida i projektet på några års sikt.

"Den som är långsiktig och gillar små fastighetsbolag kan utan problem äga Amhult 2 och hoppas att projektet fortlöper ungefär som vi skissar på här. Eller att aktiemarknaden får upp ögonen för den låga prislappen. Vi stannar dock med ett neutralt råd på aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]