[ Annons ]

AMF Fastigheter flyttar sitt huvudkontor till Regeringsgatan 29 i Galleriankvarteret. Återanvändning och hållbarhet utmärker utformningen av de nya lokalerna.
Publicerat 4 juni, 2013

AMF Fastigheter flyttar in i återvunna lokaler

AMF Fastigheter flyttar sitt huvudkontor till Regeringsgatan 29 i Galleriankvarteret. Återanvändning och hållbarhet utmärker utformningen av de nya lokalerna.

De senaste åren har AMF Fastigheter vuxit och flyttar nu därför till nya lokaler. Eller snarare nygamla. Som ett led i sin hållbarhetsstrategi återanvänder fastighetsbolaget den tidigare hyresgästens lösningar och kompletterar med second hand-fynd.

[ Annons ]

– AMF Fastigheter har vuxit till ett av Sveriges största fastighetsbolag. Det är ett naturligt steg för oss att nu flytta till egna lokaler, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

I utformningen av de nya lokalerna har hållbarhet, miljö och återanvändning varit centralt.

– I fastighetsbranschen är det vanligt att inredning, möbler, väggar, golv och installationer rivs ut när en hyresgäst ska flytta in. Vi har gjort tvärtom och istället anpassat oss efter den tidigare hyresgästens lösningar. Dessutom är all kompletterande inredning antingen andrahandssortering eller fynd från second hand-butiker, säger Mats Hederos.

På det nya kontoret finns både fasta och flexibla arbetsplatser. Likt en teater har en rad olika miljöer, scenografier, skapats för olika sinnestämningar.

– Här får vi möjlighet att testa olika funktioner och arbetssätt och samtidigt ta hänsyn till miljön. Det är viktiga lärdomar i vår strävan att vara den bästa samarbetspartnern till våra kunder, säger Mats Hederos.

AMF Fastigheter flyttade in i sina nya lokaler på Regeringsgatan 29 den 3 juni 2013.

Arkitektbyrån Codesign med arkitekt Linda Fredén och creative director Linda Tufvasson har ritat och projektlett det nya kontoret.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]