[ Annons ]

Foto: Akademiska Hus
Publicerat 21 augusti, 2023

Amerikanska Gymnasiet flyttar in på Frescati

Nu flyttar Amerikanska Gymnasiet in på Frescati Hage i Stockholm. För att möjliggöra etableringen satsar Akademiska Hus runt 110 miljoner kronor i två ombyggnationer.

Frescati Hage i Stockholm befinner sig redan i en utvecklingsfas genom att Akademiska Hus med start i november ska bygga studentbostäder som ska vara klara för inflyttning sommaren 2025. I samband med att Stockholms universitet flyttar delar av sin verksamhet till det nya campusområdet Albano kan Akademiska Hus ta emot nya hyresgäster med koppling till utbildning och forskning till Frescati Hage.

Akademiska Hus ska anpassa två befintliga byggnader vid Frescati Hage till Amerikanska Gymnasiet, som under de kommande åren genomför en successiv inflyttning och långsiktig etablering på området.

[ Annons ]

– Vi är mycket förväntansfulla över hur campus i Frescati Hage kommer att utvecklas de kommande åren. Detta är ett akademiskt drömläge i Stockholm med fantastiska lokaler, säger Peter Heddelin, vd vid Amerikanska Gymnasiet, i en kommentar.

Totalt rör det sig om en uthyrningsbar yta på cirka 3 200 m2 som ska genomgå en generell modernisering och uppgradering. Ombyggnationen av den första byggnaden ska stå klar i samband med terminsstarten i augusti när Amerikanska Gymnasiet för första gången öppnar sin verksamhet på området. Den andra byggnaden beräknas färdigställas i etapper med inflyttning under 2024 till 2026.

– Campus Frescati Hage är i en mycket spännande utvecklingsfas, där vi som fastighetsägare ser fram emot att välkomna en mångfald av nya verksamheter till området så som Amerikanska Gymnasiet. Därmed läggs ytterligare en pusselbit för att skapa ett fortsatt konkurrenskraftigt campus som sjuder av liv och rörelse, kommenterar Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]