Publicerat 12 oktober, 2021

Amazon räknar med fortsatt stort distansarbete under överskådlig framtid

E-handelsjätten Amazon räknar med ett fortsatt stort distansarbete under överskådlig framtid. Det skriver Wall Street Journal.

Amazons vd, Andy Jassy, uppgav i ett meddelande till de anställda på måndagen att det är upp till team-chefer att avgöra om personalen behöver arbeta arbeta från kontoret eller inte.

"Vi förväntar oss att det kommer att finnas team som fortsätter att arbeta mestadels på distans, andra som kommer att arbeta någon kombination av på distans och på kontoret, och ytterligare andra som kommer att bestämma att kunderna kan servas bäst genom att teamet mestadels arbetar på kontoret", sade Jassy.

Emellertid vill han att de flesta i personalen ska ha tillräckligt nära sina team så att de kan komma till kontoret inom ett dygn.

Tsedal Neeley, professor vid Harvard Business School som har forskat och skrivit om distansarbete kommenterar: "Om du inte erbjuder den flexibilitet som människor längtar efter, och om du inte möter nuet, kommer du att förlora talang, och ledare som Andy Jassy vet detta".

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]