Amasten Holding köper ett fastighetsbestånd i Ronneby.Bolaget räknar med god direktavkastning efter sin affär, värd 140 miljoner kronor.
Publicerat 19 maj, 2015

Amasten köper bostadsbestånd i Blekinge

Amasten Holding köper ett fastighetsbestånd i Ronneby.Bolaget räknar med god direktavkastning efter sin affär, värd 140 miljoner kronor.

– Beståndet ligger i bra läge och fastigheterna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Ronneby och beståndet har inga vakanser utöver omflyttningar där nya hyresgäster kontrakteras. Med en bedömd direktavkastning om drygt 8 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i bra mikrolägen i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, VD Amasten.

[ Annons ]

Beståndet om 396 mindre lägenheter utgör en samlad förvaltningsenhet om cirka 12 400 kvm i Ronneby med övervägande del studentlägenheter, bostäder och omsorgsverksamhet. Fastigheterna är ursprungligen byggda under åren 1991-2006 som studentbostäder men har delvis konverterats även till annan verksamhet och inkluderar omsorgsverksamheter såsom äldreboende, förskola, boende för ensamkommande flyktingbarn och en förhyrning till Migrationsverket. Studentlägenheterna hyrs främst ut till studenter på Högskolan i närliggande Karlskrona.

Förvärvet planeras delvis att finansieras genom betalning i form av nya stamaktier i Amasten till säljaren Immobilien Nordic AB. Slutliga villkor kommer att meddelas när dessa har fastställts.

Amasten har sedan tidigare fastigheter i Mörrum och Olofström i Blekinge och avser slutföra förvärvet före andra kvartalets slut. Amastens resultatprognos kommer att uppdateras och meddelas när slutligt överlåtelseavtal tecknats.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]