[ Annons ]

Fastigheten i Täby. Bild: Altura.
Publicerat 20 november, 2020

Altura köper av Sehlhall

Altura köper två samhällsfastigheter norr om Stockholm. Säljare är Sehlhall, som kommer ansvara för uppförandet av byggnaderna.

De två fastigheterna är bägge under utveckling och belägna i Upplands Väsby respektive Täby. Den förstnämnda fastigheten ska utvecklas till ett 2 900 kvadratmeter stort äldreboende med 40 lägenheter, samt en förskola med plats för uppemot 100 barn. Den sistnämnda ska bli ett vårdboende med 90 platser, som certifieras enligt miljöstandarden LEED Gold.

[ Annons ]

– Vi är glada över att bli ägare av viktiga samhällsfastigheter i växande kommuner i Stockholmsregionen. Fastigheterna kommer att husera många människor i olika stadier i livet och Sehlhall delar vårt synsätt på hur samhällsfastigheter ska utvecklas. Vi är både stolta och ödmjuka inför uppgiften att förvalta fastigheterna i tätt samarbete med operatörerna och ser fram emot att tillsammans med Sehlhall fortsätta utveckla de trivsamma och hållbara fastigheterna”, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

I Täby förvärvas samtidigt ett vårdboende med hela 90 lägenheter. Fastigheten, där Humana ska bedriva omsorg, ska certifieras enligt miljöstandarden LEED Gold. Humanas koncept kommer integreras i fastigheten, vilket inkluderar deras prisbelönta belysningslösning, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt för att säkerställa en bra levnadsmiljö för de boende

Fastigheten i Upplands Väsby planeras stå färdig för inflyttning i slutet av 2021. I Täby planeras byggstart under våren 2021 med färdigställande under 2022. 

– Med dessa två fastigheter bidrar vi till en trygg, hållbar och högkvalitativ utbyggnad av Sveriges sociala infrastruktur och jag är övertygad om att detta kommer att bli bästa tänkbara miljö för såväl de äldsta som yngsta i vårt samhälle, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter, som kommer ansvara för uppförandet av byggnaderna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]