Foto: Gustav Kaiser
Publicerat 19 februari, 2019

Alma tar över från Rikshem i Uppsala

Alma Property Partners har köpt utvecklingsfastigheten Sivia Torg i centrala Uppsala av Rikshem. Det finns en ny detaljplan som gör möjliggör en större utveckling av fastigheten.

Fålhagen 3:1, allmänt känd som Sivia Torg, ligger i ett av Uppsalas mest expansiva områden i direkt anslutning till Uppsala centralstation och Uppsala Konsert & Kongress. Här finns 13 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat på 112 bostäder och kommersiella lokaler. Tillsammans med Uppsala kommun tog Rikshem fram en ny detaljplan för kvarteret i syfte att renovera och utveckla fastigheten. Något som alltså nu tas över av Alma Property Partners.

[ Annons ]

– Vi har under en längre tid identifierat Sivia Torg som den mest intressanta utvecklingsfastigheten i Uppsala. Vår ambition är att i gott samarbete med Uppsala kommun och övriga intressenter i området förverkliga fastighetens fulla potential,” säger Simon de Château, Partner och CIO för Alma Property Partners i ett pressmeddelande.

Förvärvet sker tillsammans med Mässing Properties.

– Det känns otroligt spännande att tillsammans med Alma utveckla ett av de mest centrala kvarteren i Uppsala. Vi ska skapa ett attraktivt kvarter och mötesplats för Uppsalaborna med ett varierat utbud av olika verksamheter som kommer ge mer liv och rörelse i området,” säger Fredrik Mässing på Mässing Properties, som är ansvarig för utvecklingen av kvarteret.

Enligt Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem har intresset för fastigheten varit stort.

– Då Rikshems fokus ligger på att fortsätta utveckla bostäder och samhällsfastigheter ser vi det som naturligt att nu avyttra Sivia Torg, säger Fredrik Edlund.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]