[ Annons ]

Fastigheten Stämpeln 1. Foto: Alma Property Partners.
Publicerat 17 augusti, 2017

Alma Property Partners köper Häggvik Entré

Alma Property Partners har förvärvat Stämpeln 1 i Häggvik intill E4:an. Fastigheten ska utvecklas till en modern handelsplats som omfattar 30 000 kvadratmeter. Säljare är Bonnier Fastigheter.

Fastigheten Stämpeln 1 omfattar idag 13 000 kvadratmeter uthyrbar handelsyta med Willys och K-Rauta som hyresgäster. Bonnier har, i nära samarbete med Sollentuna kommun, tagit fram en ny detaljplan för fastigheten som ska utvecklas till att omfatta 30 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

– Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelser, shopping och restauranger, säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners.

Säljare av handelsområdet är Bonnier Fastigheter.

– Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en så kompetent aktör som Alma Property Partners. Häggvik Entré är ett mycket spännande handelsprojekt i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att Alma kommer att genomföra projektet på ett bra sätt, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

Förvärvet sker genom dotterbolaget Alma I Sverige AB som Alma äger och driver i samarbete med Mässing Properties AB som drivs av Fredrik Mässing. Säljarens rådgivare har varit Cushman & Wakefield och Kanter Advokatbyrå. Köparens rådgivare har varit Roschier Advokatbyrå.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]