Publicerat 24 november, 2020

Alltainer siktar på att nå ut bredare i Afrika, strategiskt viktigt med första affären – vd

Noteringsaktuella Alltainer presenterade i förra veckan sin första order på en sanitetscontainer i Afrika. Beställare var samma kund som tidigare beställt en barcontainer. Förhoppningen är att man genom referensanläggningen skall kunna nå ut väsentligt bredare på den stora afrikanska marknaden framöver.

Sanitetscontainern som sålts kommer av kunden att användas i samband med uthyrning till exempelvis privata fester, bröllop och andra arrangemang. Affären har gjorts av återförsäljaren CWS. Alltainers vd Jakob Kesje bedömer att affären är mycket strategiskt viktig, då den kan leda till fler affärer i just Afrika.

“Den afrikanska marknaden är en av våra prioriterade marknader så genombrottet är viktigt för oss. Vi ser goda möjligheter att exempelvis sälja till FN och andra organisationer som arbetar med att stödja den ekonomiska utvecklingen i Afrika. Om vi skall kunna nå i mål med sådana affärer måste vi ha referensanläggningar i Afrika. Det har vi nu”, säger han till Finwire.
"Containrar har många fördelar och framförallt i områden där infrastrukturen är sämre. Det går mycket enkelt att flytta våra containrar i Afrika, och dessutom lösa sanitetsfrågan, vilket i sig är en oerhört omskriven fråga i just Afrika. Gates Foundation har exempelvis investerat stora belopp inom det området”, säger Kesje.

Han menar att containrar har flera andra fördelar jämfört med andra lösningar, däribland tåligheten.

Alltainer är mitt i sin noteringsprocess. Kesje uppger att intresset för bolaget och aktien varit starkt under noteringsprocessen. Han kan inte kommentera hur stor teckningsgraden är.

“Vi tycker det ser bra ut”, avslutar han.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]